0515 559019
info@bintmakelaardij.nl

Wat betekent de coronacrisis voor de woningmarkt?

De vraag die we dagelijks krijgen: Wat betekent de coronacrisis voor de woningmarkt?

Bezichtigingen gaan gewoon door. Zowel de “echte” bezichtigingen, maar ook online via Facebook Live, WhatsApp, Facetime, etc. Ook de verkoopcijfers laten nog geen grote fluctuaties zien. Dat kan veranderen wanneer deze situatie langer duurt, maar vooralsnog zien we in de statistieken geen grote veranderingen. De krapte op de markt is zo groot dat er nog geen daling van de verkoopprijs zichtbaar is.

Minder harde prijsstijging

Economen van de de Rabobank kwamen vorige week met de volgende voorspelling: “Het coronavirus zal ook de huizenmarkt raken en leiden tot een minder harde prijsstijging. Tot een prijsdaling zal het niet komen, omdat de krapte op de woningmarkt nog altijd groot is.”

Financiering

Ook horen we dat de termijn ‘onder voorbehoud van financiering’ op verzoek wat langer wordt, omdat ook de banken en hypotheekverstrekkers door het noodgedwongen thuiswerken soms wat meer tijd nodig hebben.

Advies

Uiteraard volgen wij alle ontwikkelingen nauwgezet en beschikken wij over alle relevante data. Hierdoor kunnen wij jou als koper of verkoper, als eerste en van het beste advies voorzien. We hebben niet alle wijsheid in pacht, maar we doen ons uiterste best om je zo goed mogelijk te blijven informeren en te begeleiden. Ook in deze moeilijke en onzekere periode staan we gewoon voor je klaar!