0515 559019
info@bintmakelaardij.nl

Een aankoopmakelaar, heb ik dat écht nodig?

U woont in een nieuwbouwappartement in het centrum van Sneek en u hunkert naar de vrijheid van het platteland. Het roer gaat om en u besluit een woonboerderij in een schattig dorpje te kopen. Het bouwjaar is 1820. Een oud beestje, maar tijdens de bezichtiging ziet u geen gekke dingen en u gaat over tot aankoop. U legt de vraagprijs neer (want u weet dat woningen momenteel verkocht worden  bóven de vraagprijs, dus u denkt; ‘Ha een koopje!’) en u neemt uw intrek.

De eerste dagen geniet u met volle teugen van het buitenleven. U zit lekker rustig in de zon een boek te lezen en uw hond en kat dartelen vrolijk in het rond. Maar na enkele weken beginnen er wat mankementen op te treden. In het deel van de boerderij zit namelijk houtworm en de grote balken beginnen er onder te lijden. Daarbij komt u er achter dat er een agrarische bestemming op uw boerderij zit. Feitelijk mag u er als particulier niet wonen. U kan zich voorstellen, het is doffe ellende. Terwijl u verzand bent in houtwormverdelgers en een gemeentelijk web van wet- en regelgeving verlangt u weer terug naar uw fijne appartement in het centrum van Sneek, waar het parkeerprobleem en de drukte voor de deur opeens kleinigheidjes lijken te zijn.


Het antwoord op de titel luidt dus, ja.
 

Een klein hutje op de hei, een stelpboerderij in de klei of een buitengewone boerderij… 
Het maakt eigenlijk niet uit waar u naar op zoek bent. Een aankoopmakelaar kan u bijstaan bij de aankoop van uw droomwoning. Alhoewel de markt op het platteland nog niet zo’n heksenketel is als in de grote stad, kan een aankoopmakelaar u bij een aantal cruciale punten verder helpen. Want u wilt natuurlijk geen onaangename verrassingen achteraf en wél de juiste prijs betalen voor uw nieuwe woning.
 

Allereerst kunnen we stellen dat wij van Bint Makelaardij gewend zijn om met de voeten in de klei te staan. Dat wil zeggen, ze zijn specialisten op het gebied van landelijk wonen. En dat is van groot belang, want er is een enorm verschil tussen een nieuwbouw appartement in het centrum van Sneek en een eeuwenoude stolpboerderij gelegen op een terp in een schattig dorpje. Dit vraagt om bouwkundig specialisme én kennis van de prijzen op de huizenmarkt in de regio.
 Wil u meer weten over Bint aankoopmakelaardij maak dan een afspraak voor een gratis gesprek. 0515-559019